Jamieson logo

5 koraka za vašu novu jutarnju rutinu

Jutarnja rutina ispunjena zdravim navikama je ključna za lep početak produktivnog dana! Rano ustajanje i spremanje možda na prvi pogled ne deluju veoma zabavno, ali posmatrajte to kao vreme koje izdvajate samo za sebe. Dobre navike treba uvesti postepeno i zato 5 koraka za vašu novu jutarnju rutinu može biti odličan početak! U današnjoj Jamieson objavi pripremili smo 5 zdravih predloga koje možete uvrstiti u svoju redovnu rutinu ili ih iskoristiti za uvođenje zdravih jutarnjih navika za bolji početak dana. 

Čaša vode – čim se probudite

Jedna (ili nekoliko) čaša vode je obavezni prvi korak! Redovan unos vode izuzetno je bitan radi hidratacije i pravilnog funkcionisanja organizma. Pošto tokom spavanja ne unosimo vodu, organizmu je hidratacija preko potrebna – i to što pre. Zato započnite jutro uz dovoljno vode. Takođe, voda je ključni saveznik u prirodnom procesu detoksikacije tela. Odmah ćete osetiti efekat i osetiti se budnijim i punim energije! 

Pokrenite se

U idealnom slučaju, nekoliko vežbi za razgibavanje su odličan način da se i fizički i mentalno pripremite za dan. Ipak, uvesti intenzivniju fizičku aktivnost od samog jutra može biti veoma zahtevno. Zato krenite korak po korak – u šetnju! Brz krug oko zgrade ili parka napraviće veliku razliku. Bez obzira na to da li imate kućne ljubimce (uz koje je ovaj korak neophodan) ili ne, jutarnja šetnja može biti značajan korak ka uvođenju složenije fizičke aktivnosti poput joge, trčanja ili odlaska u teretanu. 

Doručak je obavezan

Sigurno ste do sada mnogo puta čuli da je doručak najvažniji obrok dana. Nakon dugog perioda mirovanja, odnosno spavanja, organizmu je potrebno “gorivo” u vidu hranljivih materija. Bez unosa istih, organizam se ne može pravilno pokrenuti, a samim tim ni dalje funkcionisati. Ukoliko ne stižete da ustanete dovoljno rano za pripremu doručka, obavite sve pripreme tokom prethodnog dana ili večeri. Takođe, pazite da u svoj doručak uključite proteine, vlakna i zdrave masti!

Suplementi za dobro jutro

Kao što uvek naglašavamo, zdrava i raznovrsna ishrana je osnovni korak za pravilno funkcionisanje organizma. Suplementacija se, zato, preporučuje kao idealna podrška postojećim zdravim navikama. Zato smo pripremili savršenu Jamieson kombinaciju suplemenata. Započnite jutro uz Jamieson vitamin C tablete za žvakanje – osvežavajući ukus pomorandže idealan je za razbuđivanje! Ne zaboravite na vitamin D3: jedinstvena Jamieson formulacija u spreju omogućava brzu apsorpciju. Za sam kraj, u svoju jutarnju rutinu uključite i Jamieson cink koji je glavni saveznik pri jačanju imuniteta!

Isplanirajte dan

Pre nego što se prepustite dinamičnoj svakodnevnici, na parčetu papira ili planeru ispišite sve obaveze, zadatke i ciljeve za dan koji je pred vama. Jasan pregled dana je odličan način da izbegnete nepotrebno stresiranje, ali i da razmislite o svojim prioritetima. Na ovaj način ćete biti spremni za sve izazove, a svi prethodni koraci obezbediće vam energiju koja je neophodna za aktivan dan! 


I ne zaboravite: zdravlje je na prvom mestu! Zato se potrudite da svakog jutra probate bar nekoliko od naših 5 koraka za vašu novu jutarnju rutinu i izdvojite dovoljno vremena tokom kojeg ćete se posvetiti upravo svojoj dobrobiti i zdravlju!

Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!