Jamieson logo

5 saveta pred odlazak na letovanje

5 saveta pred odlazak na letovanje

Dugo očekivano letovanje je stiglo na red! Ovo je vreme kada se svi radujemo da se opustimo, uživamo na plaži i napunimo baterije za predstojeći period. Međutim, čak i u vreme uživanja, vaše zdravlje nije na pauzi! Zato je važno obratiti posebnu pažnju na imunitet. U današnjoj Jamieson objavi, predstavićemo najefikasnije načine da očuvate svoje zdravlje tokom letnjih putovanja. Donosimo vam 5 ključnih saveta pred letovanje kako bi vaše putovanje proteklo bezbrižno, a zdravlje ostalo na prvom mestu.

1. Zaštita od sunca

Iako sunčevi zraci predstavljaju važan izvor vitamina D, ne smemo zanemariti štetu koju mogu izazvati. Pre nego što krenete na plažu, obavezno nanesite kvalitetan sunčani zaštitni faktor sa visokim SPF-om. Neka vaš izbor bude prirodni proizvod bez štetnih hemikalija. Takođe, izbegavajte izlaganje suncu tokom najjačeg sunčevog zračenja (između 10h i 16h). Ovaj savet pred letovanje će vam pomoći da izbegnete opekotine i dugoročno oštećenje kože.

2. Hidratacija

Tokom letnjih meseci, posebno tokom letovanja na plaži, organizam brže gubi tečnost, zbog čega lakše dolazi do dehidracije. Zato je veoma važno da ostanete dobro hidrirani. Uvek sa sobom nosite flašicu vode i redovno je konzumirajte. Ako vam voda dosadi, možete se osvežiti i voćnim sokovima ili kokosovom vodom. Hidriranost organizma će vam pomoći da izbegnete neprijatnosti poput umora, vrtoglavice i mogućih zdravstvenih komplikacija.

3. Ishrana bogata vitaminima i mineralima

Leti uglavnom biramo lakšu hranu, a zdrava ishrana igra ključnu ulogu u očuvanju vašeg zdravlja. Obratite pažnju na obroke i trudite se da unosite što više voća, povrća i svežih namirnica. To će obezbediti dovoljan unos vitamina i minerala koji su važni za jačanje imuniteta i očuvanje energije. Izbegavajte prekomerno konzumiranje brze hrane, slatkiša i gaziranih pića.

4. Fizička aktivnost

Tokom letovanja često se opuštamo i manje krećemo, ali fizička aktivnost je važna za očuvanje zdravlja. Jedan od naših 5 saveta pred letovanje je da ponesete sa sobom sportsku opremu, poput lopte za odbojku ili reket za tenis, kako biste se zabavljali i istovremeno bavili sportom. Šetnje plažom su takođe odličan način da ostanete aktivni, a naročito plivanje! Redovna fizička aktivnost pomaže u očuvanju zdravlja srca, smanjuje stres i povećava vašu vitalnost.

5. Značaj suplementacije

Suplementi mogu biti od velike pomoći u očuvanju vašeg zdravlja tokom letovanja. Putovanje može biti iscrpljujuće za organizam, a dodatni vitamini i minerali će vam pružiti potrebnu podršku. Pre putovanja, posavetujte se sa svojim lekarom i saznajte koje suplemente bi trebalo da unosite tokom letovanja. Naša preporuka su Jamieson suplementi u spreju (vitamin D3, vitamin B12) koje možete poneti svuda sa sobom, čak i u ručnom prtljagu. Takođe, jedinstvena formulacija u vidu spreja odmah se resorbuje već u ustima i ima brzo dejstvo. Oba spreja su prijatnog je i osvežavajućeg ukusa i predstavljaju idealnu alternativu za sve koji imaju poteškoća sa suplementima u vidu tableta i kapsula.

Zapamtite: vaše zdravlje je prioritet, bez obzira na to gde provodite letovanje! Sledite 5 Jamieson saveta pred letovanje kako biste uživali u svom odmoru, istovremeno čuvajući snagu organizma. Zaštitite se od sunca, ostanite hidrirani, birajte zdrave obroke, budite fizički aktivni i razmotrite suplementaciju kako biste ojačali vaš organizam. Sada ste spremni za nezaboravno i zdravo letovanje!

Napomena: Pre nego što primenite bilo koji savet, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom!
Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!