Jamieson logo

5 zdravih Jamieson odluka za 2023. godinu

Nove, zdrave navike često ostaju na nivou ideja ili na listu papira – najčešće jer sebi zadajemo veoma teške, kompleksne zadatke. U današnjoj objavi sastavili smo listu ključnih, zdravih i sasvim izvodljivih novogodišnjih odluka – uz dodatne savete za njihovo uspešno sprovođenje tokom godine. Prepisivanje je dozvoljeno!

Zdrav san 

Jedan od glavnih problema modernog, dinamičnog života jeste količina sna. Bilo da ga je previše, premalo, čak i kada je isprekidan, nekvalitetan san direktno utiče na sve fizičke funkcije, uključujući i imunitet. Neka vaša prva novogodišnja odluka bude redovan san! To podrazumeva sitne izmene kada je u pitanju vaša noćna rutina. Za početak, jedna od najčešćih grešaka jeste gledanje u veliki ili mali ekran pred spavanje. Telefon ili televizor zamenite knjigom ili slušanjem umirujuće muzike! Ukoliko i dalje imate poteškoća da zaspite, isprobajte Jamieson prirodni melatonin u spreju koji oslobađa 1 mg melatonina u sekundi. Melatonin može ublažiti efekte promene vremenskih zona („jet lag”) i regulisati vaš san!

Planiranje obroka 

Ishrana je sama osnova zdravlja kompletnog organizma. Samim tim, nezdravi obroci i neredovan unos hrane mogu ozbiljno naškoditi zdravlju. Ipak, unos hranljivih namirnica često je veoma težak zadatak, naročito tokom radne nedelje. Koliko često se na pauzi za ručak odlučite za brz, ali nezdrav obrok jer nemate pripremljen obrok? Zato u ovoj godini odvojite vreme za pripremu veče ili vikend pre radne nedelje! Na taj način možete efikasno isplanirati svoju narednu kupovinu namirnica i izbeći nepotrebno bacanje hrane. Dodatnu podršku svom organizmu pružite uz Jamieson selekciju premijum suplemenata koje možete naručiti online. Zdravlje stiže na vašu adresu i u 2023. godini!

Redovna hidratacija

Glavnu ulogu u zdravoj ishrani igra i redovna hidratacija! Eto nove zdrave Jamieson odluke za 2023. godinu. Često je lakše reći nego se pokrenuti. Ukoliko imate poteškoća sa redovnim unosom tečnosti tokom dana, pokušajte da uvedete vizualne podsetnike za redovnu hidrataciju. To mogu biti različite aplikacije sa alarmima, a kao najjednostavniju opciju predlažemo veću flašicu koju možete držati u blizini tokom celog dana. 

Jačanje imuniteta

Snaga celokupnog organizma ne može se popraviti preko noći. Rad na jačanju imuniteta je postepen proces koji zahteva posvećenost, ali i podršku na više nivoa – na čemu možete raditi tokom ove godine! Kao što smo već spomenuli, zdrava ishrana i hranljive namirnice predstavljaju samu osnovu. Potom, tome priključujemo i hidrataciju i dovoljno sna. Svakako najveći boost koji brzo i efikasno deluje jeste upravo suplementacija – i to prirodni suplementi visokog kvaliteta. U zavisnosti od potreba vašeg organizma, izaberite sve što vam je potrebno direktno iz Jamieson ponude premijum suplemenata: vitamine, minerale i jedinstvene Jamieson sprejeve sa efikasnom apsorpcijom!

Fizička aktivnost 

Najteže za kraj – uvođenje fizičke aktivnosti u već ispunjen dan deluje kao nemoguć zadatak. Naša prva asocijacija na ovu vrstu aktivnosti uglavnom su intenzivni treninzi, višečasovni odlasci u teretanu, nabavka dodatne opreme itd. Zdrava Jamieson odluka u 2023. godini: započnite dan brzom šetnjom ili izađite iz autobusa dve stanice ranije! Brža šetnja takođe predstavlja izuzetno efikasan trening, a može poslužiti i kao odličan način da steknete izuzetno zdravu naviku zbog koje će vam telo biti veoma zahvalno!  

Ukoliko uvedete makar jednu ili dve od navedenih želja u svoju svakodnevnicu, možete biti sigurni da vam je 2023. godina uspešno počela. U međuvremenu, Jamieson je tu kao vaš glavni saveznik u uvođenju zdravih navika, a pre svega kao dodatna podrška vašem zdravlju. Srećna Nova godina!

I ove godine, za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Intagram i Facebook profil!