Jamieson logo

Francuski paradoks

Kada čujete reč “francuski”, šta vam prvo pada na pamet? Pariz, prestonica mode? Hrskavi baget i kroasani? Melodičan i zavodljiv jezik? Ili možda aromatična vina iz najfinijih podruma?

Ukoliko vam je i vino palo na pamet, nećete se iznenaditi da se pojam “francuski paradoks” odnosi na neverovatnu činjenicu da Francuzi dokazano ređe oboljevaju od kardiovaskularnih bolesti, uprkos činjenici da je francuska kuhinja gastronomskog karaktera, a alkohol, naročito vino, neizostavan su deo obroka.

Iako je opšti stav da je izuzetno kardiovaskularno zdravlje ove nacije rezultat različitih prehrambenih, kulturoloških i socioloških faktora, naučnici su pažljivim ispitivanjem francuske ishrane potvrdili da je osnovna razlika učestalost konzumiranja manjih količina crnog vina. Ubrzo su utvrdili da je zaštitno delovanje vina posledica delovanja njegovog ključnog sastojka: resveratrola.

Ova materija nastaje kao biljni proizvod koji se, između ostalog, nalazi i u grožđu, konkretno u njegovoj opni. Resveratrol se smatra ključnim faktorom u procesu usporavanja starenja, smanjenja srčanih oboljenja, prevencije karcinoma, ali i Alchajmerove bolesti.

Koja je onda idealna, “francuska” mera? Ispitivanje resveratrola i dalje traje, ali postojeća francuska navika ukazuje na to da dve manje čaše crvenog vina tokom obroka imaju blagotvoran efekat po zdravlje.

Naravno, negativni uticaji alkohola na čitav organizam nemoguće je zanemariti. Takođe, uz redovno konzumiranje alkohola uvek postoji rizik od razvijanja zavisnosti i brojnih štetnih efekata po kognitivni sistem, jetru itd.

Iz tog razloga resveratrol danas postoji kao suplement, a deo je i Jamieson ponude! Jamieson Resveratrol vašem organizmu pruža sve benefite najzdravijeg sastojka crnog vina bez nuspojava alkoholnih pića. Takođe, kao i svi Jamieson suplementi i Jamieson Resveratrol nosi žig TRU-ID® koji garantuje kvalitet biljnih i probiotičkih sastojaka u suplementu. Suština Jamieson TRU-ID® žiga jeste da se sastojci navedeni na etiketi zapravo nalaze u boci, u slučaju naše današnje preporuke, u pitanju jeste upravo čist resveratrol kao glavni i odgovorni sastojak za kardiovaskularno zdravlje.

Za više zanimljivih informacija zapratite naš Facebook i Instagram profil!