Jamieson logo

Idealna kombinacija 5 suplemenata za svaki dan

Idealna kombinacija 5 suplemenata za svaki dan

Poznato je da zdrava, izbalansirana ishrana igra ključnu ulogu u održavanju i jačanju imuniteta. Međutim, dodatna podrška u vidu kvalitetne suplementacije uvek je dobrodošla, a nekada i neophodna! Zbog velikog izbora različitih dodataka ishrani, teško je odlučiti se za idealnu kombinaciju vitamina i minerala. Zato je u današnjoj objavi tema upravo idealna kombinacija 5 suplemenata za svaki dan, radi što efikasnijeg jačanja imuniteta.

Vitamin C

Čuveni vitamin C jedan je od najvažnijih vitamina za jačanje imuniteta. Redovna suplementacija ovim vitaminom doprinosi apsorpciji gvožđa, smanjenju rizika od srčanih oboljenja i različitih upala u telu. Osim toga, vitamin C je idealan saveznik kada je u pitanju proizvodnja kolagena, koji igra ključnu ulogu u zdravlju kože. Naša preporuka su zato Jamieson vitamin C tablete! Specijanim postupkom mikroinkapsulisanja obezbeđeno je postepeno oslobađanje vitamina C iz tablete, čime se postiže optimalna apsorpcija! U zavisnosti od vašeg svakodnevnog unosa nutrijenata, izaberite vitamin C od 500mg, 1000mg ili osvežavajuće tablete za žvakanje.

Vitamin B12

Vitamin B12 neophodan je za normalno funkcionisanje nervnih ćelija, sintezu DNK i formiranje crvenih krvnih zrnaca. Takođe, snižava nivo homocisteina u krvi i na taj način smanjuje rizik od oboljenja srca i krvnih sudova. Zanimljivo je da je ključan i za sintezu serotonina, “hormona sreće”! Zato je Jamieson Energy Spray idealan izbor za dodatnu podršku organizmu. Inovativna formulacija u vidu spreja u sekundi oslobađa 500 mcg vitamina B12, apsorbuje se već u ustima i ima brzo dejstvo. Za sve obožavatelje crvenog voća imamo sjajne vesti: sprej je prijatnog i osvežavajućeg ukusa maline!

Vitamin D3

Glavnu ulogu u apsorpciji kalcijuma, izgradnji i očuvanju strukture kostiju i zuba igra upravo vitamin D. Njegova kompleksna uloga u organizmu ogleda se i u najnovijim studijama koje povezuju nedostatak vitamina D sa povećanim rizikom od dijabetesa tipa 1, lošeg imuniteta, bolovima u mišićima i zglobovima. Stoga se vitamin D preporučuje i za smanjenje rizika od dijabetesa i autoimunih bolesti. Nalik Energy spreju, novi Jamieson Vitamin D3 u spreju je jednostavan i ukusan način da u samo jednoj sekundi dobijete čak 1000 IU vitamina D3!

Selen

Pored vitamina, osnovnu podršku organizmu pružaju i različiti minerali! Selen je snažan antioksidans koji štiti organizam od štetnog dejstva slobodnih radikala, podržava kardiovaskularni sistem, pluća, prostatu i funkciju debelog creva, kao i štitne žlezde. Iz Jamieson ponude izdvajamo selen od 50mcg i 100mcg kao odličan dodatak svakodnevnoj ishrani koji se odlično kombinuje sa svim navedenim vitaminima i čini idealnu kombinaciju suplemenata za svaki dan!

Cink

Na samom kraju, izdvajamo cink kao mineral koji je neophodan za funkcionisanje više od 100 različitih enzima u telu i kontroliše različite funkcije u telu. Najpre doprinosi plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi, zaštiti ćelija od stresa, ali i održavanju normalne funkcije kostiju, kože, kao i kose i noktiju. Cink je takođe ključni sastojak za održavanje kognitivnih funkcija i vida, kao i za pravilan metabolizam hranljivih materija. Jamieson cink od 10mg možete poručiti ovde i koristiti svakog dana!

Kombinacija ovih 5 suplemenata idealna je za svakodnevno održavanje, ali i jačanje imuniteta. Vitamin C, vitamin B12, vitamin D3, selen i cink su nutrijenti koji su ključni za mnoge procese u telu, uključujući funkciju imunološkog sistema, zdravlje kostiju, kože, kose i nervnog sistema. Međutim, pre početka uzimanja bilo kog suplementa, ne zaboravite da se posavetujete sa svojim lekarom ili farmaceutom! Kao što uvek napominjemo, sami suplementi ne mogu zameniti uravnoteženu ishranu bogatu raznovrsnim namirnicama, odnosno nutrijentima. Uz pravilnu ishranu i idealnuJamieson kombinaciju 5 suplemenata za svaki dan, pružate idealnu podršku svom organizmu! 
Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!