Jamieson logo

Kako trajno smanjiti stres za samo 7 dana

kako smanjiti stres

Stres je postao neizbežan pratilac modernog života, ali srećom, postoje načini da smanjimo njegov negativan uticaj na zdravlje i svakodnevni život. U današnjoj Jamieson objavi, otkrićemo vam proverene tehnike kako smanjiti stres za samo 7 dana. Bez obzira na to da li se osećate preopterećeno na poslu, u školi ili na ličnom planu, uz pomoć ovih saveta možete efikasno smanjiti stres.

Vežbanje i fizička aktivnost

Fizička aktivnost je jedan od najefikasnijih načina da smanjite stres. Redovno vežbanje oslobađa endorfine, poznatije kao “hormone sreće”, koji poboljšavaju vaše raspoloženje i smanjuju anksioznost. Naravno, vežba ne podrazumeva isključivo odlazak u teretanu! Probajte da izdvojite barem 30 minuta svakog dana za šetnju, trčanje, vožnju bicikla ili bilo koju drugu aktivnost koja vam prija.

Meditacija i disanje

Meditacija je odličan način da smirite um i umanjite stres. Pronađite mirno mesto, udobno se smestite i usredsredite se na disanje. Duboko udahnite i izdišite polako, usmeravajući svoju pažnju samo na disanje. Ova tehnika će vam pomoći da se postepeno oslobodite od briga i da se opustite.

Planiranje i organizacija

Nered i neorganizova svakodnevnica mogu dodatno povećati stres. Organizacija prostora i vremena može vam pomoći da se osetite stabilnije, uz veći osećaj kontrole. Napravite raspored za svoje aktivnosti, postavite prioritete i trudite se da ih se pridržavate. Na taj način ćete se osetiti produktivnije i manje preopterećeno.

Druženje sa voljenima

Socijalna podrška igra ključnu ulogu u smanjenju stresa. Provodite vreme sa porodicom, prijateljima ili voljenom osobom. Razgovarajte o svojim osećanjima i podelite svoje brige s drugima. Osećaj povezanosti i podrške su ključni za emotivnu stabilnost. 

Opuštajuće aktivnosti

Pronađite vreme za hobije i aktivnosti koje vas opuštaju. To može biti čitanje omiljene knjige, slikanje, gledanje filma ili bilo šta drugo što vas ispunjava srećom i zadovoljstvom. Ukoliko vam nijedan hobi trenutno ne pada na pamet, izdvojite malo vremena da istražite koja vrsta aktivnosti bi najviše odgovarala vašoj svakodnevnici, ali i sopstvenoj prirodi.

Smanjite unos kofeina i šećera

Zasigurno jedan od manje omiljenih saveta! Ipak, prekomerna konzumacija kofeina i šećera dokazano može izazvati oscilacije raspoloženja i povećati osećaj anksioznosti. Pokušajte da smanjite unos ovih supstanci i zamenite ih zdravijim alternativama poput biljnih čajeva i voća. Takođe, za dodatnu podršku potražite prirodne i efikasne Jamieson suplemente!

Smeh kao lek

Smeh, odnosno pozitivna atmosfera je odličan prirodni lek protiv stresa. Gledanje komičnih filmova, izlazak sa bliskim osobama sa kojima je smeh zagarantovan ili provođenje vremena s porodicom može podići raspoloženje i smanjiti stres!

Naći način kako smanjiti stres nije nemoguća misija! Uz kombinaciju Jamieson saveta koji vam najviše odgovaraju možete trajno smanjiti stres za samo 7 dana. Redovno vežbanje, meditacija, organizacija, druženje, opuštajuće aktivnosti, zdrava ishrana su ključni faktori za unutrašnji mir i ravnotežu. Zapamtite da su fizičko i mentalno zdravlje prioritet, stoga se posvetite sebi i svom zdravlju, uz Jamieson kao jednog od vaših saveznika!


Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!