Jamieson logo

Nega kože: najbolja suplementacija za blistav ten

nega kože

Lepa, zdrava koža je znak dobrog zdravlja. I dok mnogi od nas koriste različite kreme, losione i tretmane kako bi očuvali lep izgled kože, ne smemo zaboraviti da nega kože zapravo počinje iznutra. Ishrana igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja kože, a suplementacija može biti od pomoći u dostizanju blistavog tena. U današnjoj Jamieson objavi, istražićemo najbolje suplemente za negu kože spolja i iznutra.

Kolagen

Kolagen je protein koji čini veći deo naše kože, kose i noktiju. Sa godinama, nivo kolagena u organizmu opada, što dovodi do pojave bora i gubitka elastičnosti kože. Suplementacija kolagenom može pomoći u obnovi oštećene kože i smanjenju bora. Dostupan je u različitim oblicima, kao što su prašak, tablete ili tečnost.

Vitamin C

Vitamin C je antioksidant koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala i oštećenja od sunčevih zraka. Takođe, pomaže u proizvodnji kolagena, što doprinosi elastičnosti kože. Dodavanje vitamina C u ishranu ili uzimanje suplemenata može značajno poboljšati izgled kože. Naša preporuka je Jamieson vitamin C sa postepenim oslobađanjem ili Jamieson tablete za žvakanje sa osvežavajućim ukusom narandže!

Omega-3

Omega-3 masne kiseline prisutne u ribljem ulju imaju protivupalno dejstvo i pomažu u očuvanju hidratacije kože. Takođe, mogu smanjiti crvenilo i iritaciju kože. Redovno uzimanje ribljeg ulja može imati pozitivan uticaj na izgled i zdravlje kože. Jamieson omega-3 kapsule možete poručiti online!

Vitamin E

Vitamin E je još jedan moćan antioksidant koji štiti kožu od oksidativnog stresa. Ovaj vitamin pomaže u hidrataciji kože i smanjenju suvoće. Možete ga pronaći kao suplement ili ga uneti u ishranu putem orašastih plodova, semenki i zelenog povrća. Jamieson linija proizvoda uključuje i Jamieson vitamin E meke kapsule, koje možete poručiti online.

Cink

Cink je mineral koji pomaže u zarastanju rana i očuvanju zdrave kože. Takođe, reguliše proizvodnju sebuma, što je izuzetno korisno za osobe sa masnim ili kombinovanim tipom kože ili problemima sa aknama. Jamieson cink sa visokom apsorpcijom takođe je dostupan za poručivanje!

Probiotici

Na kraju, važno je ukazati na uticaj zdrave crevne flore, koja igra ključnu ulogu u opštem zdravlju organizma, uključujući i stanje kože. Zato preporučujemo Jamieson digestivne enzime koji potpomažu varenje, vraćaju balans i predstavljaju prvi korak ka pravilnom iskorišćavanju hranljivih materija koje utiču i na izgled kože.

Kao i uvek, napominjemo da pre nego što počnete sa upotrebom suplemenata, važno je da se konsultujete sa stručnjakom za ishranu ili svojim dermatologom. Oni vam mogu pomoći da odaberete suplemente koji najviše odgovaraju stanju vašeg organizma, navikama i tako odrede odgovarajuće doze. Ne zaboravite da nijedan suplement ne može zameniti zdravu ishranu i redovnu negu kože. Pravilna hidratacija, zaštita od sunca i čišćenje kože su takođe ključni faktori za postizanje blistavog tena. Kombinacija spoljne i unutrašnje nege će vam pomoći da ostvarite željene rezultate i očuvate zdravu i lepu kožu!
Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!