Jamieson logo

Suplementima protiv virusa i gripa

Mada početak hladne sezone sa sobom donosi lepe, vesele praznike i slavlja, takođe donosi i povišen rizik od različitih infekcija. Kvalitetan san i izbalansirana ishrana jesu dobra osnova za jak imunitet – ipak, uz veću izloženost virusima i bakterijama, našem organizmu suplementacija postaje neophodna. Iako svaki suplement ima konkretne benefite, u današnjoj objavi smo izdvojili top 3 suplemenata iz naše ponude koji su ključni za jačanje imuniteta.

Vitamin C

Najčešća asocijacija na imunitet i pomoć oko prehlade! Ipak, koliko znate o njegovoj ulozi u ljudskom organizmu?

Vitamin C je neophodan za pravilno funkcionisanje leukocita, odnosno belih krvnih zrnaca koji su prva linija napada protiv infekcija. Takođe je i snažan antioksidant koji štiti organizam od oksidativnog stresa koji je glavni problem tokom jake infekcije. Uz sve to ima i bitnu ulogu u eliminaciji mrtvih ćelija, čime pomaže organizmu da se “pročisti” i oslobodi mesta za nove, zdrave ćelije.

Zanimljivo je i da nove studije pokazuju da ovaj vitamin može značajno pomoći i u borbi sa korona virusom jer sprečava razvijanje akutnih respiratornih problema i sepse kod pacijenata!

Iz tog razloga je izuzetno važno redovno unositi raznovrsne namirnice bogate vitaminom C! Ipak, kada nastupi hladnije vreme i imunitetu zatreba dodatna podrška, redovna upotreba suplemenata je pravo rešenje! Najbolje rešenje: Jamieson vitamin C tablete od 1000mg sa sporim otpuštanjem. Na ovaj način, vaš organizam dobija preporučenu dozu ovog vitamina uz efikasnu apsorpciju zahvaljujući postepenom otpuštanju. Idealna alternativa jesu i Jamieson vitamin C tablete za žvakanje sa osvežavajućim ukusom pomorandže!

Vitamin D

Vitamin D se najčešće vezuje za zdravlje kostiju i pravilan razvoj dece, on ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta, naročito tokom sezone virusa i gripova. Nalik vitaminu C, vitamin D značajno smanjuje rizik od respiratornih infekcija i ključan je u borbi protiv zapaljenja, ali i korona virusa!

Brojne studije ukazuju na to da više od 80% ljudi ima problem sa nedostatkom vitamina D, delom zbog neaktivnog načina života, ali i zbog sve manje vremena koje provodimo napolju. Upravo u periodu koji nam predstoji – odnosno jesenja i zimska sezona – nivoi vitamina D u organizmu su ubedljivo najniži. Iz tog razloga je suplementacija ključna kao osnovna podrška organizmu. Naša preporuka: Jamieson D3 u spreju! Pored toga što vam naš proizvod obezbeđuje vitamin koji je u sezoni virusa i gripa preko potreban, korišćenjem spreja vitamin D se odmah apsorbuje i time efikasnije jača imunitet!

Kada su preporučene doze vitamina D u pitanju, savetuje se 1000 IU (internationalnih jedinica) koje dobijate jednim pritiskom spreja! Mada neki izvori preporučuju čak i 2000 IU, treba uzeti u obzir da se vitamin D skladišti u mastima, tako da lako može doći do predoziranja. Iz tog razloga, uvek se preporučuje da konsultujete svog lekara ili farmaceuta.

Cink

Nešto manje poznat saveznik, cink je mineral koji je ključan za pravilno funkcionisanje imunog sistema! Pošto štiti telo od brojnih patogena, on predstavlja prvu liniju odbrane od bakterija i virusa.

Zanimljivo je da značajan broj infekcija (oko 16%) nastaje usled manjka cinka u organizmu. Takođe, uz vitamin D koji nam najčešće nedostaje u ovoj sezoni, cink je deficitan kod svake treće odrasle osobe! Uz kvalitetnu suplementaciju cinkom pomažete svom organizmu da skrati trajanje infekcija. Novija istraživanja čak pokazuju da cink direktno sprečava umnožavanje korona virusa u nosnoj i usnoj duplji!

Naša preporuka jeste Jamieson Zinc (10mg) – jedna tableta ujedno predstavlja i preporučenu dnevnu dozu!

Ova neverovatna trojka vitamina i minerala je pravi izbor za predstojeću sezonu i mogu se kombinovati na dnevnoj bazi kako biste brzo i efikasno ojačali svoj imunitet! Naravno, uvek napominjemo da suplementacija nikako ne može zameniti raznovrsnu i zdravu ishranu. Iz tog razloga je ključno pronaći pravi odnos namirnica bogatih vitaminima i mineralima, a potom pružiti potrebnu poršku u vidu najkvalitetnijih Jamieson suplemenata.

Za dodatne savete i promocije zapratite naše Instagram i Facebook profile!