Jamieson logo

Tajna zdrave kose i kože

tajna zdrave kose i kože

Iako savremeni tempo života sa sobom nosi mnoge poteškoće, zdravlje naše kože i kose nikako ne bi trebalo da predstavlja kompromis. Otkrivanje tajne zdrave kose i kože može se pokazati kao izazov, ali uz pravilnu negu i svega par korisnih saveta, možete postići sjajne rezultate. U današnjem Jamieson blogu istražićemo isključivo prirodne načine za postizanje ovih rezultata.

Redovno čišćenje kože

Čišćenje lica dva puta dnevno pomaže u uklanjanju nečistoća, viška sebuma i ostataka šminke koji mogu dovestu do začepljenja pora, što takođe može prouzrokovati bubuljice. Koristite blagi čistač za lice koji odgovara vašem tipu kože.

Hidratacija kože

Važno je redovno hidrirati kožu kako bi ostala meka i elastična. Hidratantna krema lagane formulacije uvek je pravi izbor i esencijalan deo vaše rutine. Nanosite je svakodnevno, posebno nakon čišćenja lica i tuširanja.

Pravilna zaštita od sunca

Sunčevi UV zraci mogu oštetiti kožu i ubrzati proces starenja. Koristite kremu sa zaštitnim faktorom (SPF) svaki dan, čak i kada je oblačno ili hladno. Adekvatna zaštita kože je praksa koja treba da traje tokom cele godine.

Zdrava ishrana

Ishrana igra ključnu ulogu kada je u pitanju tajna zdrave kose i kože. Povećajte unos voća, povrća, orašastih plodova i ribe bogate omega-3 masnim kiselinama. Ove namirnice pomažu u održavanju hidratacije i poboljšavaju opštu strukturu kože i kose.

Dovoljno sna 

Nedostatak sna može doprineti pojavi tamnih podočnjaka i umornog izgleda kože. Pokušajte spavati najmanje 7-8 sati svake noći kako biste telu omogućili da se oporavi i regeneriše.

Regulacija stresa

Stres može imati negativan uticaj na stanje vaše kože i kose. Počnite da primenjujete tehnike za smanjenje stresa koje najviše odgovaraju vašem senzibilitetu, kao što su meditacija, joga ili šetnja u prirodi.

Prirodna suplementacija

U nekim slučajevima, dodaci ishrani kao što su omega-3 masne kiseline, vitamin E ili vitamin D mogu biti tajna zdrave kose i kože. Naša preporuka su Jamieson Wild Salmon & Fish Oils kapsule, kao i Jamieson vitamin E i vitamin D3 u spreju sa instant apsorpcijom! Naravno, pre nego što počnete da konzumirate dodatke ishrani, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Izbegavanje štetnih navika

Pušenje i prekomerna konzumacija alkohola mogu imati negativne efekte na ceo organizam, pa tako i na kožu i kosu. Pokušajte da smanjite ili potpuno izbacite ove štetne navike iz svoje rutine.

Primenom ovih saveta možete unaprediti zdravlje i izgled vaše kože i kose. Nemojte očekivati trenutne rezultate, već budite uporni i strpljivi, jer dugoročna nega daje najbolje rezultate. Vaša koža i kosa će vam biti zahvalne!
Za više korisnih saveta i zanimljivih informacija zapratite naš Instagram i Facebook profil!